scutece

Cate si ce scutece să alegi? | Review Babylino Sensitive

Când eram gravidă și făceam cumpărăturile pentru venirea Fridei, am luat la început câteva baxuri de scutece de la mărimea 1 la 3. Câteva însemnând unul pentru mărimea 1 și două pentru mărimea 2 și 3. În gândul meu era chiar ideea că probabil am luat prea multe și nu o să aibă nevoie de atâtea. După am început să mai citesc despre câte scutece are nevoie un bebeluș zilnic și să-mi întreb prietenele mame, rămâneam uimită “de atât de multe scutece o să am nevoie?”. Cu o lună înainte să nasc am început serios să mai adaug câteva baxuri de scutece, pentru că să am stocul bine pus la punct. De unde? La mărimea 1, cu toate recomandările că e posibil să treacă în câteva zile la mărimea 2, a fost nevoie să mai cumpăr. Frida a folosit chiar o lună de zile mărimea 1, iar un singur bax nu a fost suficient. În ceea ce privește mărimea 2, nu au fost suficiente cele 3 baxuri pe care le pregătisem. Și de această dată a avut nevoie timp de două luni de mărimea 2 și sper că nu greșesc, dar am folosit 6 baxuri.

Ce scutece să aleg? Răspunsul meu, pe care îl ofer chiar și prietenelor mele gravide este: depinde de compatibilitatea cu pielea și nevoile bebelușului. Dacă copilului meu i se potrivește foarte bine o marcă de scutece, unui alt copilaș e posibil să aibă parte de iritații. Văd foarte des pe grupurile de mame întrebări privind marca de scutec pe care să o aleagă. De altfel, sunt mame care spun că au încercat diferite mărci și nu au găsit nimic de la care să nu se irite. Din scurta mea experiență de mamă de 3 luni, când văd expusă această problemă,tind să cred că este posibil ca îngrijirea pielii bebelușului să nu fie făcută corespunzător. Poate sunt folosite șervețele umede în exces, care îi provoacă iritații sau creme nepotrivite cu pielea celui mic. Am văzut deseori recomandate creme care nu trebuie folosite pe pielea unui bebeluș sau date doar cu acordul pediatrului. Totodată, sunt mame care folosesc mult prea multe creme pe pielea din zona scutecului, aplică cremă prea des sau deloc. Din a doua lună a Fridei, cred că am aplicat cremă cel mult de două ori pe săptămână. O altă greșeală pe care consider că multe mame o fac este să aplice cremă după fiecare schimbat de scutec – deloc necesar, o curățare cu apă și o cantitate mică de săpun este mai mult decât suficientă.

Am mai observat încă un lucru. Un anumit brand de scutece a fost potrivit Fridei în prima lună. Atunci a făcut față cu brio acelor scaune care dacă nu folosești scutece potrivite, pot să ducă la accidente precum: scurgere și pătarea hainelor. În schimb, din a două lună, când am schimbat și mărimea, acele scutece nu s-au mai așezat atât de bine și în mod repetat se pătau hainele – acum poate e vorba de o mărime care la momentele respective nu s-a potrivit. Cert este că nu mai erau compatibile.

Ținând cont că Frida nu a avut nicio problemă de piele în tot acest timp, în special în zona scutecului, consider că deciziile pe care le-am luat și modul în care am procedat în ceea ce privește îngrijirea ei, au fost mai mult decât potrivite. Multe informații le-am acumulat în perioada sarcinii atunci când citeam, participam la cursuri, urmate de cele primite în maternitate de la medicul Neonatolog. Însă, nimic nu se compară cu partea practică în care a intervenit și instinctul de mamă.

Factorii de care țin cont atunci când aleg scutecele:
  • Scutece de unică folosință
  • Calitate
  • Preț
  • Compoziția scutecelor
  • Mărimea potrivită
  • Puterea de absorbție
  • Compatibilitatea cu pielea bebelușului

Și dacă tot am menționat faptul că am ales scutecele de unică folosință, deoarece consider că îmi oferă mai multe avantaje, comparativ cu cele refolosibile. Totodată, se potrivesc mai bine ritmului nostru de viață. Sunt mult mai practice, nu au nevoie să fie spălate, sunt mult mai absorbante și nu se întâmplă să curgă peste. De altfel și mărimea poate fi o provocare la scutecele refolosible. Însă, avantajul în ceea ce privește prețul, scutecele refolosibile sunt mai puțin costisitoare, iar compoziția lor este 100% ecologică. Pe când scutecele de unică folosință pot avea în compoziție foarte multe substanțe cu factori de risc pentru sănătatea celui mic.

scutece Babylino Sensitive
Scutece Babylino Sensitive

Recent mi-au ajuns scutecele Babylino Sensitive de pe magazinul online miababy și urmează să împărtășesc cu voi părerea mea despre acestea. Din nou spun faptul că în cele 3 luni în care am folosit câteva mărci de scutece, am reușit să văd diferențe între materiale, calitate și care fac mai bine față la micile accidente care pot să aibă loc. Datorită compoziției scutecele Babylino Sensitive sunt potrivite chiar și pentru bebelușii cu pielea sensibilă.

Informații despre scutecele Babylino Sensitive: au primit in 2019 premiul de siguranță din partea Comisiei Europene și primele scutece de unică folosință din Europa care au certificare Oeko-Tex Standard 100, care atestă absența substanțelor nocive. Recomandat de Societatea Grecească de Dermatologie Pediatrică. Designul super-absorbant al nucleului 3-D cu tehnologia Dry Matrix, constă într-o plasă de fibre naturale ce rețin umezeala în interior. Scutecele Babylino Sensitive au în compoziție extract de mușetel. Designul este la rândul lui simpatic și vesel.

Scutecele Babylino Sensitive se găsesc de la mărimea 1 (2-5 kg) până la mărimea 7 ce pot fi folosite pentru copiii care au peste 17 kg. Pachetele economice le puteți comanda online de pe magazinul miababy.ro.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish