Cate-luna si-n stele

Vesela pentru bebelusi din silicon și bambus – Cate-n luna si-n stele / Little Dutch

Fac parte din mamele care așteaptă cu zâmbetul pe buze începerea diversificării. Mai sunt 2 luni până când Frida o să treacă pe hrană solidă. Iar dacă vorbim de timp, cât de repede trece! Parcă vorbeam cate-n luna si-n stele de toate pregătirile pe care le făceam înainte de nașterea ei. Uite-mă acum! Este ora 10 jumătate, noaptea. Am reușit să o pun la somn, iar eu lângă ea, m-am pus pe povestit aici. Frumoasă tare e perioada asta! Și cu emoții și cu mici pregătiri, sunt sigură că vom începe cu dreptul și diversificarea.

Puțin-puțin am început să mă pregătesc și am mai abordat acest subiect și pe instagram. Mai aflu de celebrul cartof dulce, de ciocolata bebelușului sau de faptul că există două tipuri de diversificări. În ceea ce mă privește, nu am luat încă o decizie privind alegerea tipului de diversificare. Dar, să fiu sinceră, la cum o văd pe Frida acum, probabil la 6 luni o să îmi ia mâncarea din mână. Încerc să nu fiu genul de mamă care se laudă cu ghemotocul, dar îmi place să adaug aici micile update-uri ale Fridei – 3 luni și puțin se rostoglește singură într-o fracțiune de secundă și îmi dau seama că până acum s-a dezvoltat destul de repede. Am început să ne și certăm, iar *mama* nu mai e o noutate. Să ne întoarcem la diversificare!

Pentru ca masa bebelușului să înceapă cu dreptul, consider că avem nevoie de vesela și tacâmurile potrivite care să sprijine și să stimuleze dezvoltarea bebelușului. Unul dintre cele mai importante criterii de alegere al accesoriilor pentru masă este să oferim celor mici ustensilele de care au nevoie, în funcție de vârsta lor. Cu cât ei înaintează în vârstă, își dezvoltă noi abilități, iar nevoile se schimbă. Un alt criteriu este ca ceea ce folosim pentru hrănirea bebelușilor este să nu conțină BPA pe care îl găsim prezent într-o mare parte din vesela și tacâmurile din plastic. Și nu în ultimul rând: Calitate! Materiale sigure și 100% compatibile cu cei mici. Iar ceea ce am găsit pe Cate-n luna si-n stele, răspunde cerințelor mele, deoarece găsim o gamă largă de accesorii pentru masă din materiale precum silicon și bambus.

Nu cu toate informațiile sunt pusă la punct în ceea ce privește diversificarea, dar pentru ce am nevoie ca să încep sigur sunt! Sertarul dedicat tacâmurilor și veselei cu care Frida va servi masa, e pregătit cu tot ce e nevoie. Nu cred că îmi lipsește ceva. Din tot ce e prezent în el, astăzi, atenția este îndreptată către tacâmurile pe care le găsim pe Cate-n luna si-n stele. Un magazin online ale cărui produse sunt prezente în viața mea încă din sarcină pentru că urmează stilul nordic pe care și noi l-am adoptat în #casahygge. Produsele Little Dutch sunt printre preferatele mele. De la museline, prosoape care sunt prezente în viața noastră de zi cu zi, alese atât din punct de vedere al calității, cât și al design-ului în stil scandinav. La ele se adaugă jucăriile superbe de lemn, păpușile și mai nou, setul pentru masă Little Goose.

Tacâmuri și vesela din silicon premium – Cate-n luna si-n stele

Pe Cate-n luna si stele găsim la categoria dedicată mesei, tot ce avem nevoie pentru bebelușii noștri: bavete din silicon, bavete impermeabile cu mâneci, caserole, pahare, sticle și cani termos, gentuțe pentru gustări, produse din silicon – farfurii, boluri, cani, pahare, linguri, furculițe și seturi complete din bambus.

Produsele din silicon alimentar fac parte din portofoliul Cate-n luna si-n stele. Vesela și tacâmurile sunt produse din silicon de calitate premium și rezistent la pete. Unul dintre avantaje este că poate fi folosit atât la cuptorul clasic, cât și la cuptorul cu microunde. De altfel, poate fi depozitat chiar și în congelator. Iar un alt mare plus, care pe mine mă ajută mult, este că se poate băga chiar și la mașina de spălat vase. Un beneficiu al farfuriilor și bolurilor din silicon este sistemul anti-alunecare. Sistemul funcționează ca o ventuză, care după ce o atașezi pe o suprafață plată, scade riscul de răsturnare sau alunecare. Culorile în care găsiți articolele de silicon pentru masa bebelușului sunt și ele foarte simpatice. Pentru tot ce am ales, m-am decis la nuanța de Olive (verde), dar și Dusty Rose și Ochre erau pe listă. Lingura din silicon este ușor de folosit, iar siliconul este un material potrivit pentru dinții și gingiile bebelușului în timpul mesei.

Avantaje silicon premium:
 • siliconul este un material foarte practic
 • poate lua contact cu orice tip de aliment
 • este lipsit de substanțe toxice
 • siliconul este un material durabil și rezistent
 • nu se sparge în cazul în care va ajunge pe podea
 • ușor și flexibil
 • protejează dințișorii și gingiile bebeșului
 • au sistem anti-alunecare
 • ușor de mânuit și ajută în procesul de coordonare
 • siliconul este un material plăcut la atingere
Set complet din bambus – Little Dutch

Pe lângă vesela și tacâmurile din silicon, am ales pentru ora mesei și un set din bambus de la Little Dutch. Little Goose este o colecție de produse foarte simpatică și pe viitor o să îi adaug câteva jucării de pluș sau lemn Little Goose, poate chiar lenjeria de pat, museline sau pătura de bumbac. Când eram gravidă, i-am luat salteluța cu activități Little Goose și de atunci am prins dragul de această colecție.

Avantaje bambus:
 • Mai sigur decât plasticul
 • Ușor de întreținut și durabil
 • Are proprietăți antifungice și antibacteriene
 • Este biodegradabil și ecologic
 • Ușor de spălat și întreținut
 • Se folosește natural, fără să fie tratat în niciun fel, deci o alternativă mult mai sănătoasă decât plasticul.
 • Spre deosebire de lemn, nu se va crăpa de la apă și este mult mai rezistent în timp.
 • Modelul este un atractiv
 • Ușor de manevrat de cei mici

Atât siliconul, cât și bambusul sunt materiale lipsite de substanțe toxice, rezistente și care pot să aducă un plus dezvoltării bebelușilor nostru. Indiferent de ce accesorii pentru masă alegi, este important să oferim calitate bebelușilor noștri. Chiar dacă diversificarea poate fi o provocare, trebuie ne bucurăm de orice moment alături de copilul nostru și să facem chiar din masă lui un moment plăcut și interesant.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish