chicco suzeta

Ce suzeta să alegi? Review Physio Chicco

Înainte de a începe acest articol, vă invit să citiți articolul anterior de pe blog despre suzeta, ce părere am și experiența folosirii suzetei Physio Chicco. Tot acolo am vorbit și despre beneficiile suzetei pe care nu le cunoșteam înainte de sarcină și informații pe care le-am aflat pe parcurs. La alegerea unei suzete, trebuie avute în vedere următoarele aspecte:

• Suzeta să ajute respirația fiziologică

• Să respecte fiziologia gurii și poziția corectă a limbii

Pe piață sunt foarte multe modele de suzete care nu sunt compatibile cu nevoile bebelușilor și nu îndeplinesc cerințele pe care și eu le-am menționat. Multe modele sunt intens promovate în mediul online, atât de companii, cât și pe rețelele de socializare. De altfel, din cunoștiințele mele și dintr-un simplu search pe aliexpress, am văzut multe asemănări cu cele produse în China, cu cele pe care le văd prezente des în mediul online. De multe ori, această prezență duce și la informarea eronată a mamelor.

Revin la ceea am spus anterior și leg și cu experiența mea privind acest tip de produs: dacă alegi să îi oferi o suzetă, alege un model care să nu aducă ulterior dezavantaje. Forma suzetei trebuie să respecte fiziologia gurii și a limbii. Să nu existe riscul ca ulterior copilul să treacă printr-o corecție a danturii. “Suzeta strică dinții” – știu că acesta poate fi un mit, dar din informațiile pe care le am, dacă suzeta nu este oferită în mod permanent, ci doar când are nevoie de alinare, nu ar exista o expunere la riscuri asupra problemelor de dentiție. Tot pe același considerent, se recomandă renunțarea la suzetă în jurul vârstei de un an, la apariție dinților de lapte.

De altfel, ține cont și de alegerea unei mărimi potrivite categoriei de vârste în care copilul se încadrează. Atenție trebuie acordată și la modelul suzetei, dacă are părți mici, acestea pot fi înghițite de bebeluși.

În atenția mea se află suzeta Physio Chicco, cea pe care a primit-o Frida în zilele în care eu am făcut o operație, când ea avea 2 luni jumătate – în articolul anterior am povestit totul. Recunosc că a fost pentru prima dată când am văzut o suzetă cu o formă diferită față de cum știam că arată o suzetă. Forma suzetei arată ca forma sânului și asta am apreciat în primă fază.

Suzeta Physio se caracterizează prin:

• Formă subțire, orientată în sus, care oferă loc pentru poziția naturală a limbii.

• Curbura laterală: distribuie în mod uniform presiunea limbii pe bola palatină pentru o formare corectă.

• Reliefuri speciale: reproduce rugozitatea naturală a boltei palatine, puncte de referință care ghidează activ limba în poziție fiziologică.

Cu riscul de a mă repeta, una dintre cele mai marI temeri ale mele în zilele în care i-am oferit suzetă era să nu renunțe sau să nu confunde alăptarea la sân. Sunt studii care demonstrează că după ce bebelușul primește suzeta, acestuia îi scade interesul către sân și crește procentul celor care preferă biberonul în locul sânului.

Un lucru pe care l-am apreciat enorm la Chicco și modul în care recomanda suzeta Physio este faptul că subliniau ideea în care să nu se ofere suzetă bebelușilor înainte de instalarea alăptării la sân. Astfel că în prima luna de la naștere, Chicco nu recomandă oferirea suzetei. Iar asta pentru o mamă care alăptează exclusiv, înțeleg că este un brand care susține alăptarea și încearcă să transmită acest mesaj mamelor prin produsele lor. Dacă dorești să alăptezi, dar să și oferi suzetă, încearcă să ai în vedere acest aspect. De altfel, ei recomandă suzeta ca fiind indicată în metodele de alinare și nu cu prezență permanentă.

 • Are efect analgezic și de calmare
 • Reducere risc SIDS
 • Susține respirația fiziologică
 • Îmbunătățește calitatea somnului
 • Reduce iritabilitatea și tulburarile respiratorii
Suzeta – reducerea riscului SIDS

Un al punct de discuție din ceea ce am menționat în benefici și anume reducere SIDS – Sindromul morții subite la sugari. Trebuie să menționez faptul că atunci când am decis să scriu acest articol, SIDS a fost de fapt ceea ce mi-am dorit să scot în evidență. Fiind mama de bebeluș de 5 luni, SIDS este o frică pe care o am permanent. Am citit și am urmărit documentare despre SIDS și port cu mine mereu grija ca Frida să fie bine.

Despre SIDS din tot ce am citit, din păcate nu există suficiente explicații ale cauzelor care duc la această problemă, însă există metode de a reducere riscurile producerii acesteia. Lipsa de oxigen este unul dintre factori care pot duce la SIDS, acesta fiind și motivul pentru care am ținut să preciez că unul dintre beneficiile suzetei Physio este că designul acesteia ajuta la poziționarea limbii, astfel încât să mențină deschise căile respiratorii. Mai există și alte metode de reducere a riscurilor SIDS, dar, conform studiile, bebelușii care dorm cu suzetă au suferit de SIDS.

Alte câteva informații despre suzeta Chicco din silion Physio:

 • este ortodontică și fiziologică
 • profil subțire și foarte moale, care permite închiderea corectă a gurii
 • este confecționată din silicon și nu conține BPA
 • Chicco oferă 3 dimensiuni: 0-6 luni (specifică nou-născutului), 6-12 luni (potrivită pentru calmarea perioade de erupții dentare), +12 luni (considerată ultima suzetă a unui bebeluș)
 • nu afectează sub nicio formă pielea bebelușului, fiind foarte moale și cu margini rotunjite
 • prețul este unul foarte bun, pe care părinții să și-l poată permite

Alegeți suzete de calitate, care pe termen lung să nu cauzeze probleme copilului. Informați-vă cât mai mult atunci când oferiți suzetă bebelușului și țineți cont de sfaturile specialiștilor. Sunt foarte multe surse unde puteți găsi informații corecte. Așa cum a fost și cazul meu, nu cunoșteam multe beneficii pe care suzeta le are. De altfel, necunoscute îmi erau și metodele prin care se pot diminua dezavantajele oferite de o suzetă.

Related Post

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish