Te-ai vopsit recent? Uite o recomandare de șampon și balsam

După ce m-am vopsit în ianuarie, am căutat un șampon și un balsam potrivit părului. Părul meu devine mai fragil și are tendința de uscare de fiecare dată când mă vopsesc. Chiar dacă m-am vopsit cu Olaplex,  tot trebuie să am grijă de el.

Cum eu folosesc în mare parte produse cosmetice bio/ organice, fără ingrediente nocive (sulfați, parabeni, siliconi), șamponul și balsaml le-am ales de la Officina Naturae.

Șamponul și balsamul Bio, pentru păr fragil, au în compoziție uleiul de argan și jojoba și coajă de nuc. La prima vedere miroul este cel mai atragător: natură. Pentru astfel de produse care nu au o grămadă de ingrediente parfumate, mirosul nu persistă, dar nu asta este relevant.

Șamponul Bio are o textură fluidă și ușor transparentă, culoare maronie.

Efectele pe care le-am observat după ce am utilizat șamponul:

 • curăța foarte bine părul
 • având un păr subțire, uneori se întâmplă ca după șamponare să mi se încurce părul, aspect de care nu am parte cu acest șampon
 • câteva picături sunt sufieciente pentru tot părul și creează densitata în timp ce îl spăl, chiar dacă textura este un fluidă
 • părul are volum chiar și două zile după ce îl spălare
 • obișnuiesc să îmi spăl părul de două ori consecutiv cu șampon, dar cu acesta a doua spălare nu o mai simt necesare
 • curăța foarte bine scalpul, nu avut probleme (iritații, mâncărimi)
 • fără să folosesc balsam, părul este hidratat

Balsamul Bio are o culoare albuie, cu o textură cremoasă și densă. Îl aplic mai întâi pe vârfuri, apoi îl întind spre rădăcină cu un piaptăn, lăsându-l să acționeze 3-5 minute.

Efectele pe care le-am observat după ce am utilizat balsamul:

 • nu îmi încarcă părul
 • îmi dă volum
 • hidratează părul
 • părul devine foarte moale imediat cum aplic balsamul și poate fi descurcat ușor

Apreciez faptul că ambele produse au aceeași cantitate, chiar dacă am utilizat șamponul înaintea balsamului.

După combinația de șampon și balsam, părul are volum și îmi oferă doza de strălucire. Utilizate frecvent, în timp părul se așează frumos și devine mai sănătos și puternic. Nu am observat vreo tendință de îngrășare a părului, după ce folosesc această combinație.  În cazul contactului cu ochii (ceea ce mi se întâmplă la fiecare spălare) nu ustură.

Recomand aceste produsele persoanelor cu părul cu tendință de uscare, mai ales a vârfurilor, fără volum și celor care au probleme ale scalpului (sebum, iritații).

Acest tip de produse sunt Certificate ICEA Eco Organic Cosmetics, destinate personalor cu un stil de viață atent, sănătos și natural. Da,  nu sunt produse de top, profesionale- care îți fac părul wow, dar sunt produse în care poți să ai încredere din punct vedere al ingredientelor.

Prefer să aplic pe părul meu ingrediente pe care le cunosc și îmi oferă cocktailul de vitamine de care el are nevoie. Întradevăr, există diferența între produse de acest tip și cele din magazinele profesionale pentru păr. Însă între toate trebuie să existe un echilibru. Dacă observ că părul meu își schimbă textura, se rupe sau cade, încerc să caut produsule care să rezolve aceste aspecte nedorite. Problema nu se rezolvă doar la exterior, ciclul este pshihic- interior- exterior.

Aceste produse le puteți achiziționa de pe marketul online BioAleea. Concept conturat în anul 2012, BioAleea oferă consultanță dedicată si o gama variată de produse cosmetice bio si naturale, detergenți bio si naturali. Numele provine de o idee interesanță: aleea de unde poți alege ce produse îți dorești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish