trousou botez

Trusou botez personalizat | Paturica Fermecata

Ieșită de câteva zile de pe frontul puseului de 15 săptămâni, printre pregătirea hăinuțelor pentru toamnă și vaccinul de la 4 luni, vin astăzi cu câteva recomandări simpatice pentru un trusou botez. Potrivit obiceiurilor și tradițiilor ortodoxe, acest trosou botez face parte din ceremonia de botez, de care se ocupă nașii bebelușului. De altfel, trusoul este printre cele mai importante aspecte în cadrul botezului. Detaliile despre acest subiect le cunosc în urma discuțiilor pe care le am cu prietenele mame, însă, recunosc că nu este un subiect pe care l-am aprofundat. Dar, cu toate acestea, am câteva recomandări, care zic eu că sunt de luat în seamă. Știu că sunt foarte multe tradiții, zicale sau supersitiții pe care mulți părinți le pun în practică atunci când își botează copilul, asta chiar privind și alegerea obiectelor din trusoul de botez.

În cadrul ceremoniei este nevoie de o serie de articole, iar cel mai la îndemână este să alegeți un trusou botez deja pregătit, care să conțină tot ce este necesar. Alegerea unui astfel de trusou botez aduce și avantajul că articolele sunt în același stil și frumos decorate. Dacă vă place să fie totul unitar și în aceeași tematică, sunt sigură că recomandarea mea o să vă placă. Totodată, vin cu o recomandare care oferă și personalizarea trusoului și a articolelor sale. Astfel, pot fi folosite nu doar în cadrul botezului, ci și articole unice, păstrate ca amintire peste ani. Pe lângă ceea ce conține un trusou și aspectul acestuia, contează mult calitatea materialelor. Alegeți materiale care în contact cu pielea delicată a bebebelușui să fie cât mai potrivite. Bumbacul este cel mai potrivit pentru cei mici. Și de această dată, Paturica Fermecata îndeplinește această nevoie a micuților și noștri. La ei găsiți o selecție cu cele mai recomandate produse din materiale și tesături de calitate premium.

În alegerea unui trusou botez puteți avea în vedere:
 • alegeți articolele și hainuțele din trusou în funcție de anotimp.
 • fetiță sau băiat? În general pentru părinți este importantă culoarea aleasă, iar dacă nu țin cont de acest aspect, puțeți alege nuanțe neutre.
 • în funcție de preferințe, puteți alege variante clasice, elegante, tradițional sau cu personaje din desene animate.
 • pentru că durează realizarea unui astfel de trusou, încercați să comandați înainte de botez cu câteva zile.
 • alegeți materiale de calitate, plăcute la atingere și potrivite pentru pielea delicată a bebelușului, care oferă siguranță și confort.
 • uitați-vă la cusături și broderie – să nu irite sau să nu zgârie pielea.
 • dacă alegeți personalizarea obiectelor, locul să fie cât mai vizibil.
 • dimensiunea obiectelor din trousul de botez este importantă. Spre exemplu prosopul trebuie să fie suficient de mare pentru bebeluș.
 • dacă nu alegeți un trousou deja completat, alegeți articole care să se asorteze.
 • oferiți o semnificație simbolică elementelor prin personalizarea lor.
Ce ar trebui să conțină un trusou botez?
 • fașă pentru mir
 • o sticluță pentru mir
 • păturică
 • prosop mare pentru bebeluș
 • un prosop mic și un săpun pentru preot
 • batistă
 • o pânză pentru mir
 • îmbrăcămintea necesară bebelușului

Una dintre cele mai frumoase și potrivite recomandări pe care le pot face pentru alegerea unui trusou botez este colecția de la Paturica Fermecata. O colecție împărțită în trei categorii: Colecția Essential, Colecția Premium și Colecția Special. Toate trusourile sunt minunate, iar accesorile care sunt incluse sunt de calitate și foarte apreciate de clienți. Tematica pe care Paturica Fermecata a ales-o pentru trousourile pe care le pune la dispoziție este una clasică, elegantă, cu elemente delicate. Calitatea primează, iar clienții pot fi siguri că toate obiectele din componența trusoului sunt impecabile. Totodată prețurile acestor trei variante de trusouri sunt mai mult decât potrivite, având în vederea calitatea oferită. De altfel, Paturica Fermecata oferă și partea de personalizarea cu numele copilașului sau alintul său și a datei în care are loc ceremonia de botez.

Colecția Essential conține accesorile de bază necesare în cadrul ceremoniei de botez: pânză albă, fașă, sticluță de mir și o paturică. Pânza albă are dimensiunea de 100×100 cm și este realizată din bumbac premium, cu glugă, la care se adaugă personalizarea cu numele copilașului sau cu un mesaj special. Fașa are dimensiunea de 150 cm, de culoarea albă și este personalizată cu ceea ce doresc nașii sau părinții. Păturica este realizată din bumbac premium, combinată cu minky pufos, certificat OEKO TEX, foarte moale și plăcută la atingere. Paturica are dimensiunea de 75×100 cm, poate fi aleasă dintr-o serie de modele și în funcție de preferințe varianta dorită: clasică sau mai groasă. Iar un lucru minunat pe care echipa de la Paturica Fermecata îl oferă clienților săi este personalizarea cu numele și data botezului din partea lor.

Colecția Premium conține un prosop cu glugă din frotir bambus în plus față de colecția Essențial. Prosopul este personalizat cu numele bebeșului. Prosopul este suficient de mare pentru un bebeluș, absoarbe apa rapid și este foarte plăcut pentru pielea celui mic. Despre calitățile prosoapelor din bambus am scris în acest articol pe blog.

Colecția Special aduce clienților într-o superbă cutie din catifea toate accesorile necesare din cadrul ceremoniei de botez. Trusoul din colecția Special include o pânza albă realizată din muselină premium care poate fi personalizată. Are o dimensiune de 100×100 cm, iar pe margini o dantelă elegantă. Trusoul mai conține o fașă care poate fi personalizată, o sticluță pentru mir, o păturică și o muselină. Aceasta din urmă fiind în plus față de ce se include în trusourile anterioare. Muselina este dintr-un material certificat organic GOTS, foarte moale și plăcută la atingere. Are o dimensiune de 75×75 cm. Personalizarea numelui și a datei botezului pe fașă sau pânză, este oferită în semn de cadou din partea celor de la Paturica Fermecată.

Îmi plac produsele de la Paturica Fermecata, în special paturicile și prosoapele frotir bambus. Le folosesc de când s-a născut Frida și mă bucur de alegerea făcută și calitatea lor. Este de ajuns să ai un singur produs fabricat de atelierul acestei echipe ca să înțelegi calitatea pe care o oferă. Sunt sigură că recomandarea vizavi de trusoul de botez va fi una apreciată de viitorii părinți și nași

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish