Urmează-ți visul!

 

Foto: Bogdan Neagoe

Când ai un vis, nu renunța la el! Oricât de greu ar fi până ajungi acolo, oricât de multe piedici ai avea și nopți nedormite. E visul tău!

În viață dai de multe ori peste oameni care se opun la ceea ce tu îți dorești. Ai parte de situații ce te doboară sau contexte din care nu știi cum să pleci mai repede. Sunt momente pe care nu știi cum să le depășești. Oprește-te și adu-ți aminte de visul tău.

Dacă obstacolele de care dai, te duc acolo unde îți dorești, amintește-ți faptul că din tot ce ai parte, tu înveți. Uneori crezi că e timpul să te opreși, poate visul pe care îl ai, nu e ce trebuie să fie. Nu! Oamenii, ei, pot fi cei de care tu nu ai nevoie.

În ultima perioadă am fost pusă în tot felul de împrejurări, în care trebuia să iau decizii repede. Să fac o alegere. Recunosc faptul că în toate aceste momente, am luat decizii la risc. Nu am gândit foarte mult înainte de alegerile mele, însă am știut un singur lucru: am 24 de ani și am tot timpul înainte. Parcă durează o veșnicie până dorințele se împlinesc, nu? Însă pune piciorul în prag și spune ACUM.

Despre risc? Da, m-am riscat, am ales alt drum. Cum să vă zic. Erau două drumuri. Unul cu asfalt, lejer de mers pe el, de o parte și de altă niște oameni frumos îmbrăcați. Sună bine, nu? Ei mereu stau cu spatele și când se întorc…tentacule. Le vezi rar. Aici e mereu noapte și ceasul se învârte nebunește. Când mergi, umbra ta îmbătrânește.

Al doilea este un drum multe gropi, mocirlă, nămol, dar dacă ridici capul vezi un cer senin, iar dacă te ridici pe vârfuri, poți observa livada cu cireși înfloriți. Din când în când, apare cineva care să te ajute să te ridici. Aici e mereu zi. La fiecare pas pe care îl faci, în spatele tău înfloresc zambile și iar pâmântul se curăță.

Decizii, drumuri și obstacole, toate acestea sunt pe timpul tău. Nu îți pierde vremea pe ceva ce nu îți place să faci. Știu, bani. Aici nu am un răspuns. Totul depinde de tine. Nu lăsa pe altcineva să aleagă pentru tine sau să îți spună ce să faci. Chiar dacă la sfârșitul lunii, îți intra banii pe card, ai grijă ca să ai și timp să îi cheltuiești fericit. Până la urmă – e vorba de fericire.

Treabă motivațională? Deloc! Doar am învățat din greșeli. Nimeni nu îți spune cât de greu și cât de important e să ai parte de obstacole, eșecuri și greșeli în viață. Trăiește-le din plin și da, bucură-te de ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish